Ontmoeting in Amsterdam

Het is inmiddels precies twee maanden geleden, maar die twee maanden geleden zaten Robbin en ik in de trein. In de trein onderweg naar Amsterdam! Het was koud, dus we hadden gekleurde mutsen op, wat overigens ook onze dress-code was. We moesten goed te herkennen zijn, want we gingen onze groep ontmoeten!

Op het station aangekomen liepen we door naar de ingang, waar we bij de Starbucks (ons trefpunt) een groep jonge meiden zagen staan. Dat kon niet anders: het waren de meiden van onze groep. Met een dikke knuffel alsof we elkaar al jaren kenden, begroetten we elkaar. Zo voelde het ook wel, we praten al maanden in een groepsgesprek en kennen elkaar al best aardig.

Zodra de groep compleet was gingen we lopen. Met compleet bedoel ik niet alle 20, niet iedereen kon aanwezig zijn. Met een kopje Starbucks in onze hand liepen we richting de Dam. Er was op dat moment een kerstmarkt en hier en daar raakten we soms de helft kwijt omdat ze weer wat leukst gespot hadden. Eenmaal bij de Dam aangekomen maakte een deel een foto met één van de artiesten, die vervolgens herhaaldelijk om geld vroeg. Hierna zijn we naar de Urban Outfitters gegaan en hebben hier een uur doorgebracht. (Fantastische winkel!)

Toen was het tijd voor waarvoor we in Amsterdam waren: we gingen high tea’en! We gingen er vanuit dat een meisje de weg wist, wat niet zo bleek te zijn. Met Google Maps zijn we er uiteindelijk toch gekomen en aan tafel hebben we elkaar nog wat beter leren kennen en gepraat over van alles. Maar natuurlijk vooral over Afrika!

Hierna ging een deel weg en met het overgebleven deel besloten we dat we toch echt even over de Rossebuurt moesten lopen, waar sommigen van ons (waaronder ik) nog nooit waren geweest. Na deze bizarre en grappige ervaring was het dan toch echt tijd om afscheid te gaan nemen. Na nog een aantal knuffels en ‘tot snel!’ stapten we in de trein om vervolgens via Whatsapp meteen weer in gesprek te raken.

Ja, ik ben blij met onze groep. Ik dacht dat 20 meiden een probleem zou worden, maar het tegendeel is me bewezen. Het is een geweldige groep!

Aan tafel bij de High Tea!

Aan tafel bij de High Tea!

Plaats een reactie